Xtreme Eyefinity

Tja Sweclockare!

Tänkte att jag skulle slänga upp ett seriöst galleri med lite mer fakta och bakgrund till min dator som jag håller på/har byggt.

Tanken med hela datorn var från en början att jag bara skulle ha en bättre dator att spela på än min bärbara Asus G73JW som klarade de flesta spel men inte med den grafik som jag önskade.
Så för runt två månader sedan så klev jag in på en datorbutik i närheten och talade om för en av killarna som jobbar där att jag vill ha en "bra" dator.
Han slängde snabbt ihop ett paket som han trodde jag skulle bli nöjd med och jag betalade snabbt det han sade och tog med mig alla delar hem.
Efter några dagars spelade och en hel del surfande på bla. denna sidan så kom jag fram till att den inte riktig var så pass bra som jag ville att den skulle vara.
speccen som den såg ut då var:

i7 2600k
Sli Asus Gtx580 DCuII
240gb random ssd
16gb vengence
i ett cooler master HAF-X chassi.

Gick tillbaka till samma kille i samma datorbutik och förklarade för honom att jag vill ha den "bästa" datorn han kunde få fram. Vi satt och diskuterade en bra stund och kom tillsammans fram till att de delar som jag ville ha i min dator, inte gick att få tag i genom dem, så vi skulle bli tvungna att beställa från ett antal olika företag.

Vad vi började med var att beställa den helt nya i7 3960x, Rampage IV Extreme och 32gb Corsair Dominator GT från Webbhallen.com
Vi visste att de kommande GPUerna skulle vara värda att vänta på MEN jag ville att allt annat skulle vara klart så fort dom kom ut.
Använde datorn ett tag med de nya speccen men klarade inte av ljudet av alla fläktar.
Så jag fick en ny idé.
Jag hade surfat runt en del när jag inte klarade av ljudet längre för att få tag i en tystare lösning och föll snabbt för vattenkylning från overclockers.co.uk. Beställde hem ett xigmatek elysium chassi med den bästa vattenkylningslösningen de hade på sidan.

Någon dag senare när jag hade fått ihop allt så var jag faktiskt ganska nöjd med datorns mycket lägre ljud, MEN, när dom tillslut släppte de nya radeon hd7970 korten och jag hade fått in trifire i lådan så var jag varken nöjd med ljudet eller värmen som korten led av under full belastning under en längre tid (ett antal timmar hårt spelnde) i xigmatek chassit, vilket slutade med att jag ännu en gång slängde mig ut på webben för att hitta en bättre lösning. När jag tillslut landar på Koolance hemsida och upptäcker att dom faktiskt har vattenblock för mina nya kort "in stock" så är det inte mycket att fundera över utan det bli en snabb order från USA med ännu fler delar från overclockers.co.uk för att få allt att fungera.
När alla delarna landar i lägenheten blir det ganska uppenbart att den nya lådan från Cooler Master skulle vara betydkigt mycket bättre att bygga i, vilken självklart resulterar i en snabb order från overclockers.co.uk och ett Msi Big Bang Xpower II och ett extra 7970 ifall det skulle kunna få plats från en "ej angiven hemsida".
Blev lite för trångt med den fjärde GPUn och ville inte ta till det enda "moddverktyget" som skulle funka (vinkelslipen) för att få det att passa, vilket inte gjorde så mycket då jag bara någon dag tidigare hade läst om de nya OCZ revodrive diskarna med 1900mb/s read och 1700mb/s write.
Trångt med det fick plats.

Nu var det ju bara att komma fram till vilken skärm jag skulle ha till den nya leksaken. Dum som jag var så råkade jag komma in på en tråd där någon funderade på om det inte skulle funka bra med 3x U3011, vilka jag läste vidare om och bestämde mig för att beställa hem tre för att testa det.

Kan inte säga annat än att jag verkligen älskar min nya rigg (förmodligen lika mycket som min flickvän älskar mitt VISA kort)

Jag kommer att uppdatera med flera bilder dom närmsta dagarna. Har inte haft tid att ta kort på den helt färdiga datorn.